Blog je opět v provozu! (30.6)

Sbohem Berlíne (recenze)

18. června 2015 v 19:32 | Scrat |  Recenze
Zdravím!
Právě jsem dokoukala jeden úžasný film s Mattem Smithem, tak jsem se rozhodla se o něj s vámi podělit.

Sbohem Berlíne (TV film)
Velká Británie Christopher and His Kind
Drama
Velká Británie, 2011, 90 min
Režie: Geoffrey Sax
Předloha: Christopher Isherwood (kniha)
Hrají: Matt Smith, Imogen Poots, Lindsay Duncan a další...

Od té doby, co jsem viděla část tohoto filmu v jednom multifandom cracku, mě to dost zaujalo. A jakmile jsem si o tom přečetla na čsfd a zjistila, že je to částečně i s homosexuální tématikou, film ihned letěl na můj seznam filmů, co chci vidět. (Yaoistka se nezapře.)
No, a jednoho dne jsem se k tomu už konečně dokopala a začala stahovat.
Musím říct, že je to opravdu dobrý film. Odehrává se to v Berlíně ve třicátých letech, těsně před druhou světovou válkou. Hitler a lidé na jeho straně se začínají projevovat (čti: dělat bordel na ulicích) a v onom okamžiku přijíždí do Londýna mladý homosexuální angličan Christopher. Popradě, nejde mu tak o politckou situaci v Německu jako o... kluky. Ano, čtete správně. Berlín byl proslulý hezkými homosexuálními hošany, přestože byli v ilegalitě. A jak tak Chris vyletěl ze svojí domoviny, seznamuje se postupně s dalšími lidmi a začíná poznávat lásku, která se později...
Však uvidíte :)
A teď k mému názoru...
Musím říct, že je to opravdu hezk propracované. Příjemná atmosféra spolu se soundtrackem dělá velmi dobrý dojem, přestože se to odehrává v takové době. Film se zdaleka nevěnuje jen homosexuálům a je tam možno seznámit se s opravdu zajímavými postavami se zajímavým příběhem. Celé to podtrhuje fakt, že je to natočeno podle knihy, která byla napsána podle skutečné události.
Co mi vadilo bylo, že tam skoro všechny postavy skoro pořád kouřily ("Záleží na tom, co..."). Proč si do háje ničí plíce? :D Já jsem ten hroznej puch z kouře cítila až u sebe v pokoji :D
Film je od BBC, což, jak říká Gandalf (ten Gandalf z Londýna), je záruka kvality a pokud jste Whovian nebo Sherlockian, zdaleka se nevyhnete známým tvářím :D (A teď nemluvím jen o Mattovi.)
No, celkově se na to hezky koukalo, až na některé scény, ehm.. ("Pastilku proti kašli, Dolores?" "Spíš bych uvítala šátek na oči!"), ehm, takže pokud vám vadí, ehm, některé trošku víc slashoidní scénky (trošku?!), tak se na to nekoukejte :D
No, abych to nějak ukončila, řekla bych, že celý tento film a jeho příběh je opravdu pěkný, zčáti i vtipný (ano, ten německý přízvuk, s jakým vyslovovali anglicá příjmení byl fakt boží :D ), prostě něco, co nezarmoutí a můžete se na to koukat dvakrát a neomrzí vás to. ("Zvlášť některé scény, že?" "Sklapni!!") Zároveň mohu tímto BBC poděkovat za další do seznamu mých gay OTP, takže díky :D
Obrázky:
Ano, tohle začíná dávat opravdu jiný smysl, pokud jste Whovian :D :
Ano ano, Whoviani jsou všude :D Prý new Master :D
Nu, to by bylo k této recenzi všechno. Nezapomeňte mi napsat do komentářů, zda jste tento film viděli, pořpřípadě plánujete vidět a nezapomeňte mi taky napsat názor na tuto recenzi! :)
Mějte se fajn,
Scrat
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Leylon Leylon | 18. června 2015 v 22:06 | Reagovat

Recenzia osviezujuca a pekna a film som proste nemohla nevidiet... planujem si pravdepodobne precitat aj kniznu predlohu :-)

2 Arvari Arvari | E-mail | Web | 18. června 2015 v 22:34 | Reagovat

Já ten film miluju. :-D Přiznávám, původně jsem se na něj koukla jen kvůli Mattovi, ale dostal mě, a jako bonus mi do života přinesl Christophera Isherwooda, což byl vážně neskutečně zajímavej člověk a skvělej spisovatel, i když u nás ho nikdo nezná. Je fakt, že svým způsobem mi ten film kapku leze na nervy, protože v sobě kombinuje Goodbye to Berlin (což je fikce, i když silně inspirovaná Isherwoodovým životem v Berlíně) a Christopher and His Kind (což jsou víceméně Isherwoodovy vzpomínky na tutéž dobu), a něco z toho bere značně zkráceně. Ale zase je tam Matt Smith, no, a prakticky jen díky němu si Isherwooda už v hlavě ani nedokážu představit jinak... :-D

3 teryna teryna | 20. června 2015 v 10:36 | Reagovat

Rozhodně mám v plánu film shlédnout, jen se k tomu zatím nějak nedokážu dokopat (popravdě právě ujíždím na X-Men filmech, tak nějak není čas :DD) Ale rozhodně to chci vidět! :33

4 LinDa☮ LinDa☮ | Web | 21. června 2015 v 19:52 | Reagovat

:D :D :D Ten posledný obrázok, heh :D :D
Tento film si musím pozrieť, keďže milujem obdobie 30. rokov, a takisto aj Matta <3

5 Bett Bett | E-mail | Web | 23. června 2015 v 14:24 | Reagovat

Na tenhle film se také budu muset podívat. Vypadá dost zajímavě... a když už budou ty prázdniny :D

6 NeFeReT NeFeReT | Web | 23. června 2015 v 17:42 | Reagovat

Film som nevidela a ani som o ňom pred prečítaním tohoto článku nepočula, ale tvoja recenzia je veľmi dobre napísaná. Neodhaľuje veľa. Len tak aby to čitateľa prinútilo čítať ďalej a zároveň sa neskôr pozrieť na film. To je aj môj prípad. Vždy som mala rada filmy ohľadom WW2 a keď v ňom hrá ešte aj niekto skvelý ako je Matt. :D

7 heather-feather heather-feather | E-mail | Web | 23. června 2015 v 18:01 | Reagovat

Super recenze, líbí se mi, jak si na všechno dokážeš udělat svůj vlastní názor a ne jenom papouškovat ostatní. :)
Jak čtu tvojí recenzi, zjišťuju, že si tenhle film určitě musím pustit, takže se právě objevil na mém (sice ne zrovna krátkém, ale to nevadí) seznamu. Ještě k tomu, když v něm hraje Matt! ;)

8 tomato tomato | Web | 23. června 2015 v 20:27 | Reagovat

Na ten film se chci už šíleně dlouho podívat, ale stále jsem se k tomu nedokopala. Letos o prázdninách to prostě musím zvládnout. Prostě musím! Každopadně díky za skvělou a velmi vtipnou recenzi :)
Ps: Přečti si prosím tento článek http://newtomato.blog.cz/1506/konec

9 Snapeova Snapeova | Web | 24. června 2015 v 18:33 | Reagovat

Nikdy jsem o filmu neslyšela, ale zní to docela dobře. Možná se k tomu někdy dokopu, ale raději se budu dívat jen sama :D
Každopádně, zase jsem se nasmála u tvého stylu recenzování. Umíš prostě pobavit :D

10 Michaela Michaela | Web | 25. června 2015 v 8:07 | Reagovat

Noo, já popravdě tyhle filmy jakože z dřívější doby, okolo války, moc nemusím. Ale myslím, že tohle by se mi mohlo líbit. Homosexuální tématika je pro mě zajímavá, protože se s ní nesetkávám každý den. :) Myslím, že by to stálo za shlédnutí, a když tobě se to líbilo,.. :)

11 Chu Pika Chu Pika | 25. června 2015 v 14:49 | Reagovat

Matt Smith <3 Tak na to se budu určitě muset podívat ! I podle recenze by se mi to líbilo :3 Skvělá recenze ! :D

12 podivnyptak podivnyptak | Web | 26. června 2015 v 17:32 | Reagovat

Ahoj Scrat,
děkuji Ti za slova podpory, vážím si toho a až ji budeš potřebovat rád Ti jí "oplatím" bo vím jaké to je když Tě rodiče nehcápou, kdyby sis chtěla promluvit s někým kdo chápe jsem zde.

13 Niky Niky | 27. června 2015 v 23:18 | Reagovat

Tak na tenhle film se prostě musím podívat! :D Chtěla jsem už dřív, ale bohužel jsem na něj zapomněla :D. Děkuji za připomenutí a zvednutí chuti si to pustit! Vážně dobře napsaná recenze :).

14 sτεncεε ♥ sτεncεε ♥ | 28. června 2015 v 11:07 | Reagovat

Přidávám se k ostatním a musím říct, že jsi tu recenzi napsala opravdu dobře a tím si mě na ten film nalákala. Plus Matt :3 Takže si ho také přidávám na seznam, který ale vlastně neexistuje. :D

15 Niky Niky | 28. června 2015 v 13:58 | Reagovat

Právě jsem ten film dokoukala a musím ti vážně poděkovat! Je naprosto boží! Mám úplně slzy na krajíčku :D.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
PRAVIDLA PŘIDÁVÁNÍ KOMENTÁŘŮ:
1. Napíšete svůj názor slušně.
2. Nebudete psát sprostá slova.
3. Nebudete sem dávat reklamy, pokud to nepíšete pod článek speciálně pro reklamy (TADY.)
4. Nepište pod články nic, co s nimi nesouvisí, na to máte článek (odkaz o dva řádky výše.)
NEZNALOST PRAVIDEL NEOMLOUVÁ A POKUD JE PORUŠÍTE, MÁTE TU ZABLOKOVANÝ PŘÍSTUP!


IKONKY:

A zase se vraťte!